Appelsiiniriisi resepti

Appelsiiniriisi
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Makea jälkiruoka, jossa yhdistyvät riisipuuro, "kerma"vaahto ja hedelmät/marjat. Helppo muunnella eri aineksilla.

Ainesosat

1 dl vettä
ripaus suolaa
1 dl puuroriisiä
4-5 dl kookosmaitoa
2,5 dl soija"kermaa"
1 rkl sokeria
1 kg appelsiineja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, riisi (vilja), ruokosokeri, appelsiini, kookos, palmuöljy, maltodekstriini, soijapapu, rasvahappojen sakkaroosiesterit, rasvahappojen mono- ja diglyseridien maitohappoesterit, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Laita kattilaan kiehumaan 1 dl vettä. Lisää ripaus suolaa ja puuroriisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää kookosmaito.

2. Keitä kunnes riisit ovat pehmeitä ja seos on puuromaista. Sekoita aina välillä, ettei puuro tartu kattilan pohjaan.

3. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa sillä aikaa maidoton "kerma" sekä mausta sokerilla.

4. Kuori ja halkaise appelsiini. Poista veitsellä keskellä oleva valkoinen osa. Leikkaa appelsiinit pieniksi paloiksi.

5. Sekoita riisipuuron joukkoon appelsiinipalat ja "kerma".

6. Tarjoa kylmänä.