Appelsiinisalaatti toffeekastikkeella resepti

Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
4 kpl appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
Kastike
Määrä Valmistusaine
2,5 dl ruoka"kermaa"
0,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
2 rkl paahdettua hasselpähkinää
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, ruokosokeri, siirappi, vanilja, kaneli, hasselpähkinä, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
  1. Kuori appelsiinit ja kuutioi paloiksi. Kaada mehu palojen päälle ja nosta viileään mehustumaan.
  2. Keitä kermaa kokoon sokerin ja siirapin kanssa noin 15-30 minuuttia, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kaneli. Ripottele pähkinät rouhittuna appelsiinien päälle ja koristele toffeekastikkeella.
  3. Voit maustaa toffeekastikkeen kanelin sijaan myös kaakaojauheella; Lisää kastikkeeseen kanelin tilalle 1,5 rkl kaakaojauhetta.