Aprikoosikeikauskakku resepti

Aprikoosikeikauskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tätä gluteenitonta ja maidotonta keikauskakkureseptiä voi muunnella eri kerroilla eri hedelmiä hyödyntäen.

Moni koivun siitepölylle allerginen saa ristiallergian takia oireita myös joistain hedelmistä ja juureksista. Keväällä siitepölyaikaan oireet voivat olla runsaampia kuin muulloin. Raaka ruoka-aine aiheuttaa enemmän oireita, mutta esim. säilykeaprikoosi tai kypsennetty aprikoosi ei aiheuta oireita niin paljon.

Ainesosat

Pohjalle:  
3 rkl maidotonta margariinia
3 rkl siirappia
200 g säilykeaprikooseja
Taikina:  
200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 dl aprikoosisosetta
2 dl perunajauhoa
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, aprikoosi, ruokosokeri, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E575, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Laita halkaisijaltaan n. 24 cm vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja jauhota ruokavalioon sopivilla jauhoilla.

2. Sulata rasva ja sekoita joukkoon siirappi. Kaada seos leivinpaperin päälle. Lisää vuokaan aprikoosinpuolikkaat.

3. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokeri.

4. Lisää joukkoon aprikoosisose, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kiehuva neste.

5. Lisää taikina vuokaan aprikoosien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

6. Kumoa kakku varovasti ja poista leivinpaperi.