Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo levite valmistuu säilykeartisokista ja valkosipulista. Levitteestä tulee vahvasti valkosipulinen. Voit pehmentää valkosipulin makua kuullottamalla valkosipulisilppua ensin öljyssä paistinpannulla. Levite maistuu leivän päällä, tai voit kokeilla sitä pihvin päälle sipaistuna.
Ainesosat
1 prk (á 280g/180g) | latva-artisokansydämiä öljyssä |
1 rkl | artisokkapurkin öljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
1 dl | tuoreita basilikanlehtiä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
latva-artisokka, auringonkukkaöljy, etikka, ruokasuola, valkosipuli, basilika
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Valuta artisokansydämet. Ota öljy talteen ja käytä 1 rkl öljyä levitteen valmistukseen.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Mittaa korkeaan kulhoon artisokka, öljy, valkosipuli ja basilika. Soseuta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
4. Anna maustua hetki jääkaapissa.