Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä pullat ovat saaneet inspiraatiota ruotsalaisista Lucia-pullista (lussekatter). Perinteiset Lucia-pullat ovat S-kirjaimen muotoisia ja saavat keltaisen värinsä sahramista. Näissä pullissa värin tuo persikkasose. Nauti pullat uunituoreina, ja pakasta ylijääneet pullat tuleviin herkkuhetkiin.
Ainesosat
3 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 tl | psylliumia |
1 dl | persikkasosetta |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 rkl | kardemummaa |
n. 6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
75 g | maidotonta margariinia |
Leivontaan: | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Voiteluun: | persikkasosetta |
Koristeluun: | rusinoita |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita nesteeseen hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
3. Sekoita seokseen sose, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää myös 4 dl jauhoseosta. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2 minuuttia.
4. Lisää taikinaan pehmeä rasva. Lisää jauhoseosta vähitellen ja sekoita taikinaa sähkövatkaimella lisäysten välissä.
5. Jauhota pöytä hyvin jauhoseoksella. Kumoa taikina pöydälle ja pyörittele taikinasta tanko. Jaa tanko 12 osaan.
6. Pyörittele jokainen taikinaosa pötkyläksi. Käännä S-kirjaimen muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.
7. Voitele pullat hedelmäsoseella. Paina S-kirjaimen kaarteisiin rusinat.
8. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.