Auringonnousut resepti

Auringonnousut
Auringonnousut
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Gluteenia sisältävät viljat

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
2 dl appelsiinimehua
1,5 dl vesi, huoneenlämpöinen
1 tl psylliumkuorijauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl soijajauhoa
1,5 rkl leivinjauhetta
1,5 rkl sokerijuurikashiutaleita
1 dl Teff-jauhoseosta
2 dl täysjyväriisijauhoa
1 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, vesi, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, soijajauho, E500/ruokasooda (leivinjauhe), sokerijuurikaskuitu, psylliumsiemen, riisi (vilja), tattari, riisijauho, teff, maissitärkkelys, tapiokatärkkelys, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, E464, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
  1. Sekoita huoneenlämpöisen veden ja mehun joukkoon psyllium ja sokerijuurikashiutaleet. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
    Leivät ovat melko makeita. Jos haluat, voit vähentää makeutta jättämällä fariinisokerin pois tai käyttämällä vain osan siitä.
  3. Lisää öljy ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet hyvin vatkaten. Taikinasta tulee hyvin löysää.
  4. Kaada taikina kevyesti öljyttyihin muffinivuokiin.
  5. Paista 225°C uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
    Mikäli käytät muita kuin kertakäyttövuokia, poista leipäset vuoasta heti paiston jälkeen ja jäähdytä ritilän päällä. Vuoassa ne keräävät nestettä ja kostuvat.