

Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Gluteenia sisältävät viljat
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
---|---|
2 dl | appelsiinimehua |
1,5 dl | vesi, huoneenlämpöinen |
1 tl | psylliumkuorijauhetta |
0,5 tl | suolaa |
1 rkl | fariinisokeria |
1 rkl | soijajauhoa |
1,5 rkl | leivinjauhetta |
1,5 rkl | sokerijuurikashiutaleita |
1 dl | Teff-jauhoseosta |
2 dl | täysjyväriisijauhoa |
1 rkl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
appelsiini, vesi, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, soijajauho, E500/ruokasooda (leivinjauhe), sokerijuurikaskuitu, psylliumsiemen, riisi (vilja), tattari, riisijauho, teff, maissitärkkelys, tapiokatärkkelys, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, E464, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
- Sekoita huoneenlämpöisen veden ja mehun joukkoon psyllium ja sokerijuurikashiutaleet. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
Leivät ovat melko makeita. Jos haluat, voit vähentää makeutta jättämällä fariinisokerin pois tai käyttämällä vain osan siitä.
- Lisää öljy ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet hyvin vatkaten. Taikinasta tulee hyvin löysää.
- Kaada taikina kevyesti öljyttyihin muffinivuokiin.
- Paista 225°C uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Mikäli käytät muita kuin kertakäyttövuokia, poista leipäset vuoasta heti paiston jälkeen ja jäähdytä ritilän päällä. Vuoassa ne keräävät nestettä ja kostuvat.