Aurinkoinen tofusalaatti resepti

Aurinkoinen tofusalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tofu tuo salaattiin ruokaisuutta. Voit myös paistaa marinoidut tofupalat pannulla ennen lisäämistä salaattiin.

Ohje: Tiina Toppari

Ainesosat

250 g maustamatonta tofua
0,5 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
6 aurinkokuivattua tomaattia
0,5 ruukkua salaattia (esim. lollo rosso)
0,5 ruukkua rucolaa
75 g paprikaa
2 nektariinia
150 g kurkkua
0,25 cantaloupe-melonia
Linkitetyt ruoka-aineet: soijapapu, tomaatti, auringonkukkaöljy, lehdellinen salaatti, paprika (vihannes), persikka/nektariini, kurkku, verkkomeloni/cantaloupe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Paloittele tofu kolmion muotoisiksi paloiksi. Laita marinoitumaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyyn. Lisää joukkoon myös paloitellut aurinkokuivatut tomaatit. Anna marinoitua vähintään tunti (jos mahdollista, laita tofut marinoitumaan jo edellisenä päivänä).

2. Huuhtele kasvikset. Saksi tai revi salaatit kulhoon. Suikaloi paprika, leikkaa nektariini siivuiksi, viipaloi kurkku ja leikkaa meloni kolmion muotoisiksi paloiksi.

3. Yhdistä salaatin ainekset ja tarjoa.

Reseptiin liittyviä tuotteita