
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
200 g | digestivekeksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
2 dl | soijavispiä |
1,5 dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
1 prk | soijavalmistetta (Alpro go on) |
1 tl | sitruunanmehua |
0,75 dl | appelsiinimehua |
8 kpl | liivatelehteä |
Päälle: | |
125-250g | mangososetta (1-2 prk) |
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, laakeaan astiaan.
2. Murskaa keksit hyvin, lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin.
3. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Laita keksiseos vuuan pohjalle ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi.
4. Vatkaa "kerma" ja sokerit vaahdoksi. Lisää soija"rahka" ja sitruunamehu ja sekoita hyvin.
5. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa pienehkössä kipossa kuumaksi, puristele pehmoisista liivatteista vesi pois. Sekoita liivatteet lusikalla kuumaan mehuun, niin että seos on sileää, mutta sakeaa. Ei saa olla paakkuja. Saa sekoittaa vauhdikkaasti.
6. Kaada mehuseos "kerma"täytteen sekaan hiljaa koko ajan vatkaten, niin että liivatemehu on sekoittunut hyvin. Kaada seos keksien päälle.
7. Hyydytä jääkaapissa 2-3 h. Kakun voi hyvin tehdä päivää ennen tarjoilua.
8. PÄÄLLE: mangososetta (pienten lasten mangososesetta 1-2- prk vuuan koosta riippuen; 1 prk =125g)
Levitä päälle kun täyte on hyytynyt. Poista irtopohjavuuan reunat ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.