Aurinkokakku resepti

Aurinkokakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kaunis ja aurinkoinen hyydytettävä kakku sopii juhlapöytään. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmäpaloilla tai ruokavalioon sopivilla karkeilla. Voit valmistaa kakun jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ainesosat

Pohja:  
200 g gluteenittomia digestivekeksejä
75 g maidotonta margariinia
Täyte:  
8 liivatelehteä
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
400 g maidotonta "rahkaa" (esim. soijasta)
1 tl sitruunamehua
0,75 dl appelsiinimehua
Päälle:  
125-250g mangososetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, sitruuna, appelsiini, mango, gluteeniton kaura, riisijauho, maissitärkkelys, palmuöljy, rypsiöljy, perunatärkkelys(jauho), siirappi, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E575, E450, E412, E464, E401, E440, ruokasuola, vesi, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, liivate-gelatiini (sika), soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypälesokeri, E341, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Murskaa keksit, lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin.

2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

4. Vatkaa "kerma" ja sokerit vaahdoksi. Lisää "rahka" ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.

5. Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa pienessä kipossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet kuumaan mehuun.

6. Kaada liivate-mehuseos "kerma"täytteen joukkoon hitaasti koko ajan vatkaten. Kaada seos keksien päälle.

7. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.

8. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Soseen määrä riippuu käytetyn irtopohjavuoan koosta: pieneen vuokaan sosetta kannattaa laittaa vähemmän kuin isoon. Poista vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.