Avokadomunat resepti

Avokadomunat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
2 avokadoa
1 tl sitruunan mehua
4 kananmunaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl tuoretta ruohosipulisilppua

 

Linkitetyt ruoka-aineet: avokado, sitruuna, kananmuna, ruokasuola, ruohosipuli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
  1. Lämmitä uuni 250°C. Leikkaa avokado pitkittäin puoliksi. Poista kivi. Ota lusikalla koloa vähän suuremmaksi. Purista avokadon puolikkaille vähän  limen mehua. Laita ne pieneen vuokaan leivinpaperin päälle.
  2. Riko kuppiin kananmuna. Nosta lusikalla varovasti keltuainen koloon. Kaada valkuaista niin paljon kun mahtuu. Ripottele päälle suola ja mustapippuria.
  3. Kypsennä uunissa n.8 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Koristele ruohosipulisilpulla.