Banaani-kookospikkuleivät resepti

Banaani-kookospikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä nopeat pikkuleivät saavat makeutta banaanista ja hillosilmästä. Käytä pikkuleipiin hedelmäkorin tummimmat ja kypsimmät banaanit. Kaurahiutaleiden tilalla voi käyttää myös joitakin toisia ruokavalioon sopivia hiutaleita. Mausta taikinaa halutessasi 1 tl vaniljasokeria, kanelia tai kardemummaa.

Ohjeella valmistuu noin 22 pikkuleipää.

Ainesosat

2 kypsää banaania
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
2 rkl paistonkestävää marmeladia (esim. vadelma)
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, ruokasuola, vadelma, gluteeniton kaura, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
22
kpl

1. Kuori ja soseuta banaanit.

2. Sekoita banaanisoseen joukkoon hiutaleet ja suola.

3. Ota taikinasta nokareita ja pyörittele palloiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja litistä hieman. Paina peukalolla keskelle kolo.

4. Täytä pikkuleipien kolot marmeladilla.

5. Paista 150-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.