Banaani-suklaakeikauskakku resepti

Banaani-suklaakeikauskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Keikauskakku on helppo ja nopea tarjottava kahvipöytään. Paiston jälkeen kakku täytyy vain kääntää ympäri ja nostaa tarjolle. Tässä kakussa maku tulee banaanista ja suklaasta. Voit tehdä kakun joko tavalliseen kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Jos käytät irtopohjavuokaa, tarkista, että pohja on tiivis, jotta rasva-siirappiseos ei valu ulos vuoasta. Erimenusta löydät myös muita keikauskakkuja eri hedelmistä hakusanalla "keikauskakku".

Ainesosat

Pohjalle:  
3 rkl maidotonta margariinia
2 rkl siirappia
3 banaania
Taikina:  
200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
2 dl sokeroimatonta hedelmäsosetta (esim. omenasta)
70 g maidotonta tummaa suklaata
2 dl perunajauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, banaani, ruokosokeri, omena, vesi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, perunatärkkelys(jauho), tattari, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Ota kakkuvuoka (halkaisija n. 26 cm). Levitä sen pohjalle leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja laita vuoan sisäreunaa vasten.

2. Sulata kattilassa rasva ja siirappi. Kaada seos vuoan pohjalle.

3. Kuori ja viipaloi banaanit. Sopiva palan paksuus on noin 0,5 cm. Asettele viipaleet vuoan pohjalle.

4. Vaahdota kulhossa rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon hedelmäsose.

5. Rouhi suklaa paloiksi. Sekoita suklaarouhe ja muut taikinan kuivat aineet keskenään.

6. Sekoita kuivat aineet ja neste vaahdon joukkoon.

7. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua ja vedä ulos. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista 5 minuuttia kerrallaan.

9. Anna jäähtyä. Kumoa kakku varovasti. Jos paistoit kakun irtopohjavuoassa, voit poistaa irtoreunan ennen kakun kumoamista.