Banaani-suklaapiirakka kaurasta resepti

Banaani-suklaapiirakka kaurasta
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kypsä banaani antaa makua ja makeutta piirakkaan ja toimii samalla kananmunan korvikkeena. Syö piirakka sellaisenaan tai tee päälle tomusokerikuorrutus ja koristele banaaniviipaleilla. Reseptin kuorrutus riittää koko piirakkaa varten, vaikka reseptikuvassa vain puolet piirakasta on kuorrutettu.

Tästä piirakasta tulee ohut. Jos haluat paksumman, tee taikina puolitoista- tai kaksinkertaisena. Paistoaika on tällöin vähän pidempi.

Ainesosat

Taikina:  
200 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
3 kypsää banaania
5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
4 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
2 dl gluteenitonta kaurakermaa
Kuorrutus:  
50 g maidotonta margariinia
300 g tomusokeria
0,5 dl tummaa kaakaota
2 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, banaani, vesi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi, E1442, E472e, E331, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Soseuta banaani haarukalla.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon myös soseutettu banaani ja neste.

4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina leivinpaperille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

6. Tarjoa sellaisenaan tai kuorrutuksen kera. Valmista kuorrutus. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää rasva ja tilkka nestettä. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrutus on liian jähmeää, lisää tilkka nestettä. Jos kuorrutus on liian löysää, lisää tomusokeria. Levitä kuorrutus piirakan pinnalle.

7. Koristele piirakka banaaniviipaleilla juuri ennen tarjoilua, niin banaani ei ehdi tummua.