
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helpot ja herkulliset tikkarit valmistat banaanista, suklaasta ja strösseleistä. Strösseleiden sijaan tikkarit voi myös jättää koristelematta tai koristeluun voi käyttää kookoshiutaleita tai keksimurua. Huomioi allergiat koristeissa. Tikkaritikuiksi kannattaa valita litteät tikut, sillä niiden avulla dippaus onnistuu paremmin kuin pyöreillä tikuilla. Säilytä valmiita tikkareita jääkaapissa.
Ainesosat
2 | banaania |
50 g | maidotonta suklaata |
2 rkl | strösseleitä (tarkista ainesosat) |
Lisäksi: | 12 litteää tikkaritikkua |
Valmistusohje
1. Kuori banaanit. Viipaloi noin kolmen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Pilko suklaa pieneen kulhoon. Sulata varoen mikroaaltouunissa.
3. Työnnä tikkaritikku banaanipalaan. Pyöräytä sulassa suklaassa. Ripottele pinnalle strösseleitä.
4. Valmista loput tikkarit samoin. Jos suklaa alkaa jähmettyä kesken valmistuksen, käytä sitä hetki mikroaaltouunissa.
5. Anna tikkareiden jähmettyä hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.