Banaani-suklaatikkarit resepti

Banaani-suklaatikkarit
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helpot ja herkulliset tikkarit valmistat banaanista, suklaasta ja strösseleistä. Strösseleiden sijaan tikkarit voi myös jättää koristelematta tai koristeluun voi käyttää kookoshiutaleita tai keksimurua. Huomioi allergiat koristeissa. Säilytä valmiita tikkareita jääkaapissa.

Ainesosat

2 banaania
50 g maidotonta suklaata
2 rkl strösseleitä (tarkista ainesosat)
Lisäksi: 12 tikkaritikkua
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, kaakaopapu/massa, ruokosokeri, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Kuori banaanit. Viipaloi noin kolmen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Pilko suklaa pieneen kulhoon. Sulata varoen mikroaaltouunissa.

3. Työnnä tikkaritikku banaanipalaan. Pyöräytä sulassa suklaassa. Ripottele pinnalle strösseleitä.

4. Valmista loput tikkarit samoin. Jos suklaa alkaa jähmettyä kesken valmistuksen, käytä sitä hetki mikroaaltouunissa.

5. Anna tikkareiden jähmettyä hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

Reseptiin liittyviä tuotteita