Banaanikala ja etikkainen riisi resepti

Banaanikala ja etikkainen riisi
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
Banaanikala:  
300 g pakastesei kuutioita
n. 100 g purjoa
1 rkl rypsiöljyä
2,5 dl riisikermaa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl rosmariinisilppua
ripaus mustapippuria
1 iso banaani
0,5 dl hienonnettua persiljaa
Riisi:  
3 dl basmatiriisiä
  vettä
3 rkl sitruuna-valkoviinietikkaa
0,75 rkl sokeria
0,75 tl suolaa

 

Linkitetyt ruoka-aineet: seiti, purjo, sitruuna, rosmariini, banaani, persilja, riisi (vilja), vesi, etikka, ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, merisuola, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
3
kpl

Banaanikala:

  1. Ruskista kalat ja siirrä ne lautaselle.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota se öljyssä. Kaada joukkoon "kerma" ja kiehauta.
  3. Mausta sitruunanmehulla- ja kuoriraasteella, rosmariinilla ja pippurilla.
  4. Viipaloi tai kuutioi banaani. Lisää banaanit ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle persilja. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Etikkainen riisi:

      1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitin vesi pois. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää               riisin joukkoon.