Basilika-tomaattikeitto resepti

Tomaatti-basilikakeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet

Basilika ja tomaatti ovat herkullinen yhdistelmä. Tarjoa alkukeittona tai kevyenä lounaana.

Ohje: Sysmän Luomuherkut

Ainesosat

1 sipuli
250 g tomaattimurskaa
3 rkl kasvisliemijauhetta (tarkista ainesosat)
4,5 dl vettä
2 palaa gluteenitonta vaaleaa leipää
1 rkl sokeria
reilusti tuoretta basilikaa
  mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, tomaatti, vesi, ruokosokeri, hiivauute, basilika, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, auringonkukka/siemenet, tattari, pellavansiemen, gluteeniton ohratärkkelys, E466, E412, E415, hiiva, sokerijuurikaskuitu, psylliumsiemen, maltodekstriini, rapsiöljy, maissitärkkelys, siirappi, E322/rapsilesitiini, E471, ruokasuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Laita kattilaan tomaattimurska, liemijauhe, vesi ja sipuli. Keitä n. 15 minuuttia.

3. Lisää leivänpalaset ja mausteet. Keitä vielä hetki ja soseuta.