Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Bataattikuutiot sopivat hyvin keittoon perinteisten perunoiden tilalle. Tässä reseptissä keittoliemi saa makua myös lantusta, valkosipulista ja varsiselleristä. Valitse ruokavalioosi ja mieltymyksiisi sopivat kasvikset. Jauhelihan voi paahtaa pannulla ennen keittoon lisäämistä, jolloin se saa enemmän väriä kuin raakana keittoon lisätty jauheliha. Tarjoile keitto esimerkiksi näkkileivän kera.
Ainesosat
1 (n. 500 g) | bataatti |
1 | pieni lanttu |
2 | varsisellerin vartta |
2 | valkosipulinkynttä |
1 l | vettä |
3 | laakerinlehteä |
10 | maustepippuria |
1 tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhtele bataatti ja lanttu. Leikkaa bataatti isohkoiksi kuutioiksi. Leikkaa lanttu tikuiksi.
2. Pese varsiselleri ja leikkaa päistä kuivat kohdat pois. Paloittele selleri.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli.
4. Kiehauta vesi. Lisää pilkotut kasvikset ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.
5. Pieni raakaa jauhelihaa hieman. Lisää keittoon ja keitä vielä 10 minuuttia. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.