Bataatti-kaurapihvit resepti

Bataatti-kaurapihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pihvit jäävät sisältä meheviksi. Tarjoa esimerkiksi ruokavalioosi sopivan salaatin kanssa. Taikinasta tulee noin kymmenen pihviä.

Ainesosat

400 g sulatettua bataattisosetta
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
n. 0,75 dl gluteenittomia korppujauhoja
paistamiseen: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: korianteri, juustokumina, ruokasuola, bataatti, vesi, siirappi, maissitärkkelys, rypsiöljy, muskotti, gluteeniton kaura, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita keskenään bataattisose, kaurahiutaleet, korianteri, juustokumina ja suola. Anna massan maustua 15 minuuttia.

2. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä. Pyöräytä pihvit korppujauhoissa ja laita leivinpaperin päälle odottamaan.

3. Paista pihvejä lettupannulla tai tavallisella pannulla öljyssä keskilämmöllä n. 2 minuuttia/ puoli. Pihvit kannattaa siirtää leivinpaperilta lastalla pannulle, jotta ne eivät hajoa.