Bataatti-kesäkurpitsapiirakka resepti

Bataatti-kesäkurpitsapiirakka
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullisen kasvispiirakan täytteenä on bataattia, kesäkurpitsaa ja punasipulia, mutta voit vaihtaa tilalle myös muita mieluisia ja ruokavalioon sopivia kasviksia. Piirakkatäytteessä käytetään keitettyä perunaa kananmunan sijasta. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi voit vaihtaa perunoiden tilalle kaksi kananmunaa.

Piirakka leikkautuu kauniisti, kun annat piirakan jäähtyä hetken paiston jälkeen. Voit käyttää pohjataikinaan myös esimerkiksi amaranttihiutaleita tai -jauhoja.

Ainesosat

Taikina:  
2 dl kvinoahiutaleita
3 dl hirssijauhoja
0,5 tl suolaa
120 g maidotonta margariinia
2 dl vettä
Vuokaan: maidotonta margariinia
  karkeaa riisijauhoa
Täyte:  
1 (n. 500 g) bataatti
1 (n. 350 g) kesäkurpitsa
1 punasipuli
2 tl öljyä
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
2 keitettyä ja kuorittua perunaa
4 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: kvinoa, ruokasuola, vesi, bataatti, kesäkurpitsa, sipuli, basilika, oregano, peruna (juures), hirssi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), mustapippuri, soijapapu, ruokosokeri, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kulhossa hiutaleet, jauhot ja suola.

2. Sulata rasva. Lisää se kuiviin aineisiin yhdessä veden kanssa. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele ja jauhota irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja kokonaan ja laidat puoliväliin. Levitä löysä taikina lusikalla vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

4. Valmistele täytteet. Kuori ja pilko bataatti kuutioiksi. Pese ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli.

5. Paista kasviksia pannulla öljytilkassa 5 minuuttia. Mausta. Levitä kasvikset piirakkapohjalle.

6. Soseuta perunat. Sekoita yhteen nesteen kanssa esimerkiksi sähkövatkaimella tai nopeasti sauvasekoittimella. Kaada peruna-nesteseos kasvisten päälle vuokaan.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai purjorenkailla.