Bataatti-maniokkirieskat resepti

Bataatti-maniokkirieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rieskat, joiden ainesosina ovat bataatti, maniokki, maissijauho ja ruokaöljy.  Voit vaihtaa tilalle myös vaikka toisen juureksen.

Maniokkia ei saa syödä raakana. Maniokista eli kassavasta valmistetaan myös tapiokajauhoa

Ohje: Anne Luukkonen

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
Sose:  
100g bataattia kuutioina
50g maniokkia kuutioina
3 dl vettä
Taikina:  
1 dl bataatti-maniokkisosetta (ohje yllä)
0,5 dl maissijauhoa
1 rkl tapiokatärkkelystä
1 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, maniokki/tapioka, vesi, tapiokatärkkelys, maissijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista sose. Kuori ja kuutioi bataatti ja maniokki. Laita vesi kattilaan, kiehauta se ja lisää siihen kasviskuutiot. Anna kiehua 15 minuuttia.

2. Siivilöi kuutioista vesi talteen, kuumuutta kestävään astiaan. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää puoli desilitraa keitinvettä sileän soseen joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Valmista taikina. Mittaa kaikki aineet astiaan. Sekoita ne hyvin sekaisin.

4. Ota ruokalusikallinen taikinaa ja työnnä taikina toista ruokalusikkaa apuna käyttäen leivinpaperin päälle. Nosta toinen vastaava nokare taikinaa leivinpaperin päälle n. 5-10 cm etäisyydelle edellisestä. Toista, kunnes taikina loppuu. Tasoita nokareet n. puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi pikkurieskoiksi. Taikinasta tulee n. 8 pientä rieskaa.

5. Paista 225 °C asteessa n. 14 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet hieman vaaleanruskeaa väriä.

Vinkki: Nämä kestävät hyvin myös pakastamisen.