Bataatti-nektariinipiirakka resepti

Bataatti-nektariinipiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ohje: Anne Luukkonen

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
Pohja:  
100 g bataattia kuutioina
50 g maniokkia kuutioina
3 dl vettä
0,75 dl maissijauhoa
1 rkl tapiokatärkkelystä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hienoa sokeria
Täyte:  
3 tuoretta nektariinia
2 tl siirappia
1 tl hienoa sokeria
1 tl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, maniokki/tapioka, vesi, tapiokatärkkelys, ruokosokeri, persikka/nektariini, siirappi, maissijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

Pohja

  1. Valmista sose. Laita 3 dl vettä kattilaan, keitä vesi ja lisää siihen maniokki- ja bataattikuutiot. Anna kiehua 15 minuuttia. Siivilöi kuutioista vesi talteen kuumuutta kestävään astiaan. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää puoli desilitraa keitinvettä sileän soseen joukkoon, sekoita hyvin.
  2. Sekoita huolellisesti soseen joukkoon kaikki muutkin taikinan aineet.
  3. Jaa taikina käsilläsi kahteen osaan. Muotoile pehmeästä taikinasta kaksi palloa ja painele palloista noin puolen sentin paksuisia pyöreitä levyjä. Levyjen halkaisija on n. 10-13cm.

Täyte

  1. Huuhtele nektariinit huolellisesti. Leikkaa nektariiniin viilto pituussuunnassa aina kiveen asti. Tee toinen viilto muutaman millimetrin päähän niin, että saat palan irti.
  2. Aseta lohko taikinapohjan päälle. Leikkaa lisää lohkoja, kunnes olet saanut taikinapohjien keskustat peitettyä. Jätä reunoille n. 0,5-1 cm alue ilman hedelmää.
  3. Ripottele nektariinien päälle mahdollisimman tasaisesti teelusikallinen sokeria. Kaada teelusikan avulla rypsiöljy nektariinien päälle. Kaada sitten teelusikkaan siirappia ja levitä siirappi ohuena nauhana nektariinien päälle.
  4. Paista 200°C asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet vähän väriä.
  5. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä tai pakkaa varovasti muovipussiin tai lautaselle tuorekelmulla peitettynä, niin estät leivonnaisen kovettumisen lyhyessä säilytyksessä.

    Nämä voi hyvin myös pakastaa.