
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Hyvä lisäkeruoka, joka sopii myös joulupöytään. Käytä ruokavalioon sopivaa nestettä.
Ainesosat
3 dl | kypsää soseutettua bataattia |
5 dl | vettä (bataatin keittämiseen) |
5 dl | raakaa karkeaa bataattiraastetta |
3 dl | bataatin keitinvettä |
2,5 dl | raakaa risottoriisiä |
1 tl | suolaa |
1,5 dl | soijajuomaa |
50 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | fariinisokeria |
1-2 tl | suolaa |
1 tl | kuivattua rakuunaa |
0,5 tl | rouhittua mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, vesi, riisi (vilja), ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, rakuuna, soijapapu, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Kuori bataatti. Ota osa bataatista ja palastele se. Keitä palat kiehuvassa vedessä. Niiden kypsyttyä, jätä keitinvesi kattilaan ja soseuta bataattipalat toisessa astiassa.
2. Raasta loppu raaka bataatti karkeaksi raasteeksi.
3. Keitä risottoriisi bataatin keitinvedessä puolikypsäksi, n. 10 minuuttia.
4. Sekoita kaikki aineet yhteen. Tarkista maku.
5. Laita seos voideltuun vuokaan. Laita margariininokareet laatikon päälle. Ohjeesta tulee yksi iso uunivuoka tai neljä puolen litran foliovuokaa.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-35 min vuoan koosta riippuen.