Bataatti-riisilaatikko resepti

Bataatti-riisilaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hyvä lisäkeruoka, joka sopii myös joulupöytään. Käytä ruokavalioon sopivaa nestettä.

Ainesosat

3 dl kypsää soseutettua bataattia
5 dl vettä (bataatin keittämiseen)
5 dl raakaa karkeaa bataattiraastetta
3 dl bataatin keitinvettä
2,5 dl raakaa risottoriisiä
1 tl suolaa
1,5 dl soijajuomaa
50 g maidotonta margariinia
2 rkl fariinisokeria
1-2 tl suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, vesi, riisi (vilja), ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, rakuuna, soijapapu, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori bataatti. Ota osa bataatista ja palastele se. Keitä palat kiehuvassa vedessä. Niiden kypsyttyä, jätä keitinvesi kattilaan ja soseuta bataattipalat toisessa astiassa.

2. Raasta loppu raaka bataatti karkeaksi raasteeksi.

3. Keitä risottoriisi bataatin keitinvedessä puolikypsäksi, n. 10 minuuttia.

4. Sekoita kaikki aineet yhteen. Tarkista maku.

5. Laita seos voideltuun vuokaan. Laita margariininokareet laatikon päälle. Ohjeesta tulee yksi iso uunivuoka tai neljä puolen litran foliovuokaa.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-35 min vuoan koosta riippuen.