Bataatti-riisilaatikko resepti

Bataatti-riisilaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hyvä lisäkeruoka, joka sopii myös joulupöytään. Käytä ruokavalioon sopivaa nestettä. Ohjeella tulee yksi iso uunivuoka tai neljä puolen litran foliovuokaa.

Ainesosat

3 dl kypsää soseutettua bataattia
5 dl vettä (bataatin keittämiseen)
5 dl raakaa karkeaa bataattiraastetta
3 dl bataatin keitinvettä
2,5 dl risottoriisiä
1,5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
2 rkl fariinisokeria
1-2 tl suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle:  
50 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, vesi, riisi (vilja), ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, rakuuna, soijapapu, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori bataatti. Ota osa bataatista ja palastele se. Keitä palat kiehuvassa vedessä. Kun bataatti on kypsää, jätä keitinvesi kattilaan ja soseuta bataatit toisessa astiassa.

2. Raasta loppu raaka bataatti karkeaksi raasteeksi.

3. Keitä riisi bataatin keitinvedessä puolikypsäksi n. 10 minuuttia.

4. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

5. Voitele uunivuoka. Kumoa seos vuokaan. Sipaise rasvanokareet laatikon pinnalle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 20-35 min vuoan koosta riippuen.