Bataatti-rosmariiniblinit resepti

Bataatti-rosmariiniblinit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Blinit sopivat hyvin alkuruuaksi tai ruuan lisäkkeeksi. Taikinasta tulee paksuudesta riippuen 6-8 bliniä.

Ainesosat

250 g bataattia
1-2 rkl bataatin keitinvettä
2 kananmunaa
1 dl gluteenittomia karkeita jauhoja
1 tl kuivattua rosmariinia
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Paistamiseen:  
3 rkl rosmariiniöljyä/ tavallista rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, vesi, kananmuna, rosmariini, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, mustapippuri, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori, paloittele ja keitä bataatit vedessä.

2. Valuta vesi pois, mutta ota osa siitä talteen. Soseuta bataatit ja lisää hieman bataatin keitinvettä rakenteen löysentämiseksi.

3. Sekoita bataattisoseeseen muut ainekset. Anna taikinan tekeytyä 10 min ennen paistamista.

4. Paista blinit öljyssä blinipannulla tai pikkulettupannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.