Kasvisruuat
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Bataattikiekoissa yhdistyy makea bataatti ja suolainen aurinkokuivattu tomaatti. Tarjoile kiekkoja alkuruuaksi tai liharuuan lisukkeena. Pyöreästä bataatista saat halkaisijaltaan isoimmat kiekot. Voit valmistaa ruuan myös suiposta bataatista. Silloin kiekot ovat pienempiä ja niitä tulee enemmän.
Ainesosat
1 | pyöreä bataatti |
6 rkl | aurinkokuivattua tomaattia paloina öljyssä |
6 rkl | maidotonta tuore"juustoa" (esim. soijasta) |
tuoretta persiljaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, tomaatti, auringonkukkaöljy, persilja, vesi, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E341, E440, ruokasuola, hapate
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese bataatti. Leikkaa bataatista noin sentin paksuisia kiekkoja. Levitä kiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille.
2. Sivele bataattikiekoille aurinkokuivatun tomaatin öljyä.
3. Paahda kiekkoja 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
4. Koristele kiekot aurinkokuivatun tomaatin paloilla, tuore"juustolla" ja persiljalla.