Bataattikiekot resepti

Bataattikiekot
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Bataattikiekoissa yhdistyy makea bataatti ja suolainen aurinkokuivattu tomaatti. Tarjoile kiekkoja alkuruuaksi tai liharuuan lisukkeena. Pyöreästä bataatista saat halkaisijaltaan isoimmat kiekot. Voit valmistaa ruuan myös suiposta bataatista. Silloin kiekot ovat pienempiä ja niitä tulee enemmän.

Ainesosat

1 pyöreä bataatti
6 rkl aurinkokuivattua tomaattia paloina öljyssä
6 rkl maidotonta tuore"juustoa" (esim. soijasta)
  tuoretta persiljaa
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, tomaatti, auringonkukkaöljy, persilja, vesi, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E341, E440, ruokasuola, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese bataatti. Leikkaa bataatista noin sentin paksuisia kiekkoja. Levitä kiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille.

2. Sivele bataattikiekoille aurinkokuivatun tomaatin öljyä.

3. Paahda kiekkoja 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

4. Koristele kiekot aurinkokuivatun tomaatin paloilla, tuore"juustolla" ja persiljalla.

Reseptiin liittyviä tuotteita