Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Maustettu bataattilaatikko arkeen ja joulupöytään.
Ainesosat
1 kg | bataattia |
n. 1 l | vettä |
0,5 tl | suolaa |
1 rkl | maidotonta margariinia |
3-4 dl | soijajuomaa |
1-2 dl | purjosipulia renkaina |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, vesi, ruokasuola, purjo, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, ruokosokeri, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (väh. 15 min).
2. Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta bataatit. Lisää rasva ja keitinvettä sen verran, että seoksesta tulee löysä.
3. Sekoita leikatut purjorenkaat joukkoon ja kaada voideltuun uunivuokaan.
4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia vuoan koosta riippuen.