Bataattilaatikko resepti

Bataattilaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maustettu bataattilaatikko arkeen ja joulupöytään.

Ainesosat

1 kg bataattia
n. 1 l vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl maidotonta margariinia
3-4 dl soijajuomaa
1-2 dl purjosipulia renkaina
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, vesi, ruokasuola, purjo, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, ruokosokeri, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (väh. 15 min).

2. Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta bataatit. Lisää rasva ja keitinvettä sen verran, että seoksesta tulee löysä.

3. Sekoita leikatut purjorenkaat joukkoon ja kaada voideltuun uunivuokaan.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia vuoan koosta riippuen.