Bataattilaatikko resepti

Bataattilaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jouluisia laatikkoruokia voi tehdä eri juureksista ja laatikot maistuvat toki muulloinkin kuin jouluna. Itse tehden ruuan saa maustettua omat rajoitteet huomioiden. Voit keittää ja soseuttaa juurekset itse tai voit käyttää pakastealtaasta löytyviä juuresmassoja, mutta tarkista ainesosaluettelo mm. mausteiden takia. Osa tuotteista on maustamattomia.

Ainesosat

850 g bataattisosetta
2 dl kookosmaitoa
2 tl suolaa
2 tl timjamia
2 dl purjosipulia renkaina
Vuoan voitelu: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, timjami, purjo, bataatti, vesi, siirappi, maissitärkkelys, rypsiöljy, muskotti, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita keskenään sose, kookosmaito ja mausteet.

2. Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi. Lisää seokseen.

3. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. tunti.