Bataattilaatikko resepti

Bataattilaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jouluisia laatikkoruokia voi tehdä eri juureksista. Ja maistuvathan ne muulloinkin kuin jouluna. Itse tehden ruuan saa maustettua omat rajoitteet huomioiden. Voit keittää ja soseuttaa juurekset itse tai voit käyttää pakastealtaasta löytyviä juuresmassoja, mutta tarkista ainesosaluettelo mm. mausteiden takia. Osa tuotteista on maustamattomia.

Ainesosat

850 g bataattisosetta
2 dl kookosmaitoa (tai muu ruokavalioon sopiva neste)
2 dl purjosipulia renkaina
2 tl suolaa
2 tl kuivattua timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: purjo, ruokasuola, timjami, bataatti, vesi, siirappi, maissitärkkelys, rypsiöljy, muskotti, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Lisää soseeseen kookosmaito, pilkottu purjo ja mausteet.

2. Kaada voideltuun uunivuokaan. Käytä ruokavalioon sopivaa margariinia.

3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. tunti.