
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Bataattiranskalaisia pienellä maissitärkkelyskuorella. Helppoa ja nopeaa.
Ainesosat
1 kg | bataattia |
2 rkl | maissitärkkelystä |
4 rkl | rypsiöljyä |
ripaus | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, ruokasuola, maissitärkkelys, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori bataatit ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi pitkiksi tikuiksi. Mehukkaampia saat paksuista ranskalaisista ja rapeampia ohuista.
2. Laita bataattitikut kulhoon, levitä niiden päälle öljyä ja sitten maissitärkkelystä. Mausta maun mukaan.
3. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225°C uunissa 20-30 minuuttia, riippuen ranskalaisten koosta ja siitä, miten tummaksi ja rapeaksi ne haluat. Käännä niitä tarvittaessa välillä varovasti lastalla.