Bataattisämpylät resepti

Bataattisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Bataattisose tuo taikinaan makua, väriä ja rakennetta. Tarjoa tuoreeltaan levitteen kanssa tai myöhemmin täytettynä välipalaksi.

Ohje: Helena kemppainen

Ainesosat

Sose:  
3,5 dl bataattisurvosta
1,5 tl suolaa
6 rkl rypsiöljyä
1 dl vettä
Muut ainekset:  
4 dl riisijauhoja
2 tl psylliumia
2 tl ksantaania
1-2 tl ruokasoodaa
1 rkl sokeria
3 dl vettä
3 rkl sitruunamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, ruokasuola, vesi, ksantaanikumi, ruokosokeri, sitruuna, rypsiöljy, riisijauho, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
9
kpl

1. Valmista sose. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes sose on hienoa. Kumoa erilliseen kulhoon.

2. Lisää muut ainekset soseen sekaan. Sekoita hyvin. Taikina saa jäädä löysäksi.

3. Sirottele runsaasti riisijauhoja pöydälle. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa 8-10 osaan.

4. Leivo pyöreitä sämpylöitä. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Paista 185-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat päältä kauniin värisiä ja rapeita. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.