Bataattisämpylät resepti

Bataattisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Ohje: Helena kemppainen

Ainesosat

Sose:

3,5 dl bataattisurvosta
1,5 tl suolaa
6 rkl rypsiöljyä
1 dl vettä

Lisää taikinaan:

4 dl riisijauhoja
2 tl psylliumia
2 tl ksantaania
1-2 tl ruokasoodaa
1 rkl sokeria
3 dl vettä
3 rkl sitruunanmehua

 

Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, ruokasuola, vesi, ksantaanikumi, E500/ruokasooda (leivinjauhe), ruokosokeri, sitruuna, rypsiöljy, riisijauho, psylliumsiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
9
kpl

Sose: Lado kaikki aineet tehosekoittajaan ja sekoita kunnes pehmyttä sosetta. Kaada erilliseen kulhoon.

  1. Lisää muut aineet soseen sekaan. Sekoita hyvin. Taikina saa jäädä löysäksi.
  2. Sirottele runsaasti riisijauhoja pöydälle ja muodosta taikinasta pötkö, jonka jaat 8 - 10 osaan.
  3. Leivo pyöreitä sämpylöitä ja laita ne suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  4. Paista uunissa 185°C, n. 25-30 minuuttia, kunnes päältä kauniin värisiä ja rapeita. Sämpylät ovat valmiita, kun ne kumisevat koputtaessa.

          Anna hieman jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoile lämpimänä