Blondies resepti

Blondies
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaalea blondies-leivonnainen on ruskean browniepiirakan pikkusisko. Kostea leivos on makea ja tuhti. Voit vaihtaa kuivatut karpalot myös muihin kuivattuihin marjoihin tai jättää kokonaan pois.

Ainesosat

130 g maidotonta margariinia
130 g maidotonta valkosuklaata
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1,3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 raastettu limen kuori
50 g kuivattuja karpaloita
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, siirappi, E500/ruokasooda (leivinjauhe), limetti, karpalo, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaovoi, riisitärkkelys, riisijauho, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva ja puolet rouhitusta valkosuklaasta. Jäähdytä hieman.

2. Vaahdota munat sekä sokerit kulhossa.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varoen muna-sokerivaahtoon.

4. Lisää lopuksi rasva-suklaaseos ja loput rouhitut valkosuklaat. Sekoita varoen.

5. Vuoraa vuoka (25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 min. Peitä paiston loppupuolella tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

7. Anna valmiina leivonnaisen jäähtyä vuoassaan. Leikkaa tarjolle jäähtyneenä. Voit myös kumota kunnolla jäähtyneen leivonnaisen tarjoiluvadille.