Blondies resepti

Blondies
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaalea blondies-leivonnainen on ruskean browniepiirakan pikkusisko. Kostea leivos on makea ja tuhti. Voit vaihtaa kuivatut karpalot myös muihin kuivattuihin marjoihin tai jättää kokonaan pois.

Ainesosat

130 g maidotonta margariinia
130 g maidotonta valkosuklaata
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1,3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 raastettu limen kuori
50 g kuivattuja karpaloita
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, siirappi, limetti, karpalo, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaovoi, riisitärkkelys, riisijauho, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva ja puolet rouhitusta valkosuklaasta. Jäähdytä hieman.

2. Vaahdota munat sekä sokerit kulhossa.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varoen muna-sokerivaahtoon.

4. Lisää lopuksi rasva-suklaaseos ja loput rouhitut valkosuklaat. Sekoita varoen.

5. Vuoraa vuoka (25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 min. Peitä paiston loppupuolella tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

7. Anna valmiina leivonnaisen jäähtyä vuoassaan. Leikkaa tarjolle jäähtyneenä. Voit myös kumota kunnolla jäähtyneen leivonnaisen tarjoiluvadille.