Bostonpulla kananmunalla resepti

Bostonpulla kananmunalla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Bostonpullan taikina sisältää kananmunaa ja se voidellaan kananmunalla ennen paistamista. Jos kananmuna ei sovi ruokavalioon, jätä se pois taikinasta ja voitele vaikka vesi-siirappiseoksella. Pullataikinan nesteeksi voi vaihtaa toisen ruokavalioon sopivan kasvijuoman, maidon tai vaikka veden. Voit koristella bostonpullan raesokerilla.

Vinkki: jos taikina on liian suuri valittuun vuokaan, osan taikinasta voi paistaa pellillä korvapuusteiksi.

Ainesosat

2,5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
1 pussi kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 kananmuna
75 g maidotonta margariinia
Pöydälle: gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:  
50 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun: kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, kananmuna, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, E418, E101, hiiva, E491, psylliumsiemen, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita nesteeseen hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.

3. Sekoita sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista keskenään. Lisää ne ja muna taikinaa. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella suurella teholla 5 minuutin ajan.

4. Lisää taikinaan pehmeä rasva. Lisää loppuja jauhoja vähitellen ja sekoita taikinaa sähkövatkaimella lisäysten välissä. Vatkaa tasaiseksi. Taikina jää sormiin tarttuvaksi.

5. Jauhota pöytä hyvin jauhoseoksella. Kaavi taikina pöydälle. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 cm x 50 cm).

6. Sekoita täyte eli pehmeä rasva ja mausteet keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle.

7. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Rullaa suikale kerrallaan keräksi.

8. Kasaa bostonkakku. Pingota irtopohjavuoan (20-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä reunoille leivinpaperisuikaleet (tai voitele reunat). Voit käyttää myös muuta uunivuokaa ja voidella sen sisäpinnat. Asettele vuokaan keskelle ja sitä kiertämään n. 9-12 kerää. Laita ne vierekkäin, kaksivärinen ja pyöreä pinta ylöspäin. Jos vuoan pohjaa jää vielä näkyviin, voit painella keriä, niin ne leviävät sivulle päin.

9. Laita kulhoon kuumaa vettä. Nosta päälle pelti ja sen päälle pullavuoka. Peitä liinalla. Kohota 30-40 minuuttia. Lämmin vesihöyry auttaa taikinan kohottamisessa.

10. Voitele bostonpullan pinta munalla.

11. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.