Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän bostonpullan, bostonkakun, taikina sisältää maitoa ja kananmunaa ja se voidellaan kananmunalla ennen paistamista. Jos kananmuna ei sovi ruokavalioon, jätä se pois taikinasta ja voitele vaikka vesi-siirappiseoksella, kahvilla tai keltaisella hedelmäsoseella. Pullataikinan nesteeksi voi vaihtaa ruokavalioon sopivan kasvijuoman tai veden. Voit koristella leivonnaisen raesokerilla.
Tästä taikinasta tehtiin bostonpulla yhdeksällä pullakerällä halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, sekä kaksi korvapuustia, jotka paistettiin erikseen. Jos koko taikina olisi käytetty tuon vuoan bostonpullaan, siitä olisi tullut vähän korkeampi.
Ainesosat
| 2,5 dl | laktoositonta kevytmaitoa |
| 1 pussi | kuivahiivaa |
| 2 tl | psylliumia |
| 1 dl | sokeria |
| 0,5 tl | suolaa |
| 1,5 tl | kardemummaa |
| 6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 1 | kananmuna |
| 75 g | laktoositonta margariinia |
| Pöydälle: | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| Täyte: | |
| 50 g | laktoositonta margariinia |
| 0,5 dl | sokeria |
| 2 rkl | kanelia |
| Voiteluun: | kananmuna |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita nesteeseen hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
3. Sekoita sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista keskenään. Lisää ne ja muna taikinaa. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella suurella teholla 5 minuutin ajan.
4. Lisää taikinaan pehmeä rasva. Lisää loppuja jauhoja vähitellen ja sekoita taikinaa sähkövatkaimella lisäysten välissä. Vatkaa tasaiseksi. Taikina jää sormiin tarttuvaksi.
5. Jauhota pöytä hyvin jauhoseoksella. Kaavi taikina pöydälle. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 cm x 50 cm).
6. Sekoita täyte eli pehmeä rasva ja mausteet keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle.
7. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Rullaa suikale kerrallaan keräksi.
8. Kasaa bostonkakku. Pingota irtopohjavuoan (20-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä reunoille leivinpaperisuikaleet (tai voitele reunat). Voit käyttää myös muuta uunivuokaa ja voidella sen sisäpinnat. Asettele vuokaan keskelle ja sitä kiertämään n. 9-12 kerää. Laita ne vierekkäin, kaksivärinen ja pyöreä pinta ylöspäin. Jos vuoan pohjaa jää vielä näkyviin, voit painella keriä, niin ne leviävät sivulle päin.
9. Laita kulhoon kuumaa vettä. Nosta päälle pelti ja sen päälle pullavuoka. Peitä liinalla. Kohota 30-40 minuuttia. Lämmin vesihöyry auttaa taikinan kohottamisessa.
10. Voitele bostonpullan pinta munalla.
11. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.



