Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hivenen makeat kurpitsakuutiot sopivat hyvin suolaiseen broileripiirakkaan. Ohjeella valmistuu pellillinen piirakkaa. Jos haluat tehdä piirakan pyöreään piirakkavuokaan, puolita annos. Jos haluat valmistaa kasvispiirakan, vaihda broileri yhteen kukkakaaliin: Pese kukkakaali huolellisesti ja leikkaa pieniksi nupuiksi. Levitä kukkakaalinuput raakana piirakkapohjalle - ne kypsyvät uunissa paiston aikana.
Piirakka kannattaa leikata hieman jäähtyneenä, jotta täyte ehtii tasaantua eikä ala valua piirakkaa leikatessa.
Ainesosat
Pohja: | |
4 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
7 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 tl | suolaa |
250 g | maidotonta margariinia |
4 dl | vettä |
Täyte: | |
1 kg | myskikurpitsaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
0,5 tl | suolaa |
600 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
1,5 tl | suolaa |
2 tl | oreganoa |
1 tl | mustapippuria |
4 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Koristelu: | |
nippu | tuoretta persiljaa |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa hiutaleet, jauhot ja suola.
2. Sulata rasva. Lisää se kuiviin aineisiin yhdessä nesteen kanssa. Sekoita tasaiseksi.
3. Levitä löysä taikina leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja hieman myös reunoille.
4. Valmista täytteet. Kuori ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja paloittele kurpitsa noin nopan kokoisiksi paloiksi.
5. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
6. Kuumenna paistinpannulle öljyä. Paista broileri pannulla kypsäksi. Mausta suolalla, oreganolla ja pippurilla.
7. Levitä piirakkapohjalle kurpitsakuutiot ja broileri. Kaada päälle "kerma".
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tuoreella yrtillä.