
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Saat helposti lisättyä ruokavalioon kasviksia, kun lisäät soseutettuja juureksia lihapyörykkätaikinaan. Kokeile porkkanan lisäksi palsternakkaa, naurista ja lanttua.
Ainesosat
400 g | broilerin jauhelihaa |
125 g | porkkanasosetta |
2 rkl | gluteenitonta kaurakuitua |
0,25 tl | mustapippurirouhetta |
1 tl | suolaa |
ripaus | basilikaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kana, porkkana, gluteeniton kaura, ruokasuola, basilika, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita kulhossa jauheliha, porkkanasose, kvinoa ja mausteet.
2. Anna taikinan tasaantua peitettynä jääkaapissa 15-20 min.
3. Pyörittele taikinasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Paista pyöryköitä 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna valmiiden pyöryköiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua, etteivät ne hajoa siirrettäessä.