Broileria rakuunakastikkeessa resepti

Broileria rakuunakastikkeessa
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen rakuunakastike viimeistelee aterian. Kokeile kastiketta myös kalan kanssa.

Ohje: Lindahls

Ainesosat

4 broilerin rintafileetä
3 tl öljyä
Kastike:  
0,5 sipuli
2 rkl maidotonta margariinia
1,5 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2,5 dl vettä
1 tl kanaliemijauhetta (tarkista ainesosat)
1 rkl sinappia
0,5 laakerinlehti
1 tl rakuunaa
1 tl hunajaa
1,5 dl maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: kana, sipuli, vesi, hiivauute, sinappi/sinapinsiemen, laakerinlehti, rakuuna, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, hunaja, soijapapu, rypälesokeri, maissitärkkelys, E333, E440, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Ruskista broilerinfileet öljyssä paistinpannulla. Paista kypsiksi. Voit myös paistaa fileet kypsiksi 100-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Kuullota sipulia rasvassa, älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja kuullota vielä pari minuuttia.

4. Lisää loput ainekset, "jugurttia" lukuun ottamatta. Kiehauta ja hauduta välillä hämmentäen 10 minuuttia.

5. Sekoita "jugurtti" ja kuumenna uudelleen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista laakerinlehti ennen tarjoilua. Tarjoile kastike broilerin kanssa.