Coleslaw-kaalisalaatti resepti

Coleslaw-kaalisalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rapsakka kaalisalaatti sopii lisukkeeksi esimerkiksi lihalle. Käytä halutessasi myös kaupan valmista munatonta majoneesia.

Ainesosat

Majoneesi:  
0,5 dl makeuttamatonta soijajuomaa
1,5 dl rypsiöljyä
0,5 rkl sitruunamehua
0,25 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Salaatti:  
1 dl majoneesia
400 g valkokaalia
2 (170 g) porkkanaa
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (soijasta)
0,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sitruuna, ruokasuola, valkopippuri, valkokaali/keräkaali, porkkana, ruokosokeri, vesi, soijapapu, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, kookosöljy, rapsiöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E440, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista majoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeahkoon kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja anna käydä hetki. Nosta käynnissä olevaa sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin, kunnes seos on kauttaaltaan paksua ja valkeaa.

2. Huuhtele ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja huuhtele porkkanat. Suikaloi ne kuorimaveitsellä.

3. Sekoita keskenään kasvissuikaleet, majoneesi, "jugurtti" ja mausteet. Anna tekeytyä jääkaapissa.