Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näissä herkullisissa joulupipareissa on käytetty viljoista pelkästään durraa. Mausteita voit vaihdella ruokavalion mukaan tai jättää ne kokonaan pois. Herkuttele pipareita sellaisenaan tai koristele sulatetulla suklaalla tai tomusokeri-vesikuorrutteella.
Ainesosat
| 100 g | maidotonta margariinia |
| 0,5 dl | sokeria |
| 0,5 dl | siirappia |
| 0,5 tl | inkivääriä |
| 0,5 tl | kardemummaa |
| 0,5 tl | kanelia |
| 3,5 dl | durrajauhoja |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| Leivontaan: | durrajauhoja |
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Kiehauta. Anna jäähtyä hetki.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot ja sooda. Sekoita kattilaan muiden ainesten joukkoon.
3. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin. Voit valmistaa taikinan jo leivontaa edeltävänä päivänä.
4. Ripottele pöydälle reilusti jauhoja. Ota ensin noin kolmasosa taikinasta, pyöritä palloksi ja litistä jauhoista pöytää vasten. Käännä ympäri ja paina toinenkin puoli jauhoista pöytää vasten. Kaulitse nyt levyksi. Ota levystä muotilla pipareita ja siirrä lastan avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia. Paistoaika riippuu piparin paksuudesta ja koosta. Ole tarkkana, etteivät piparit pala.


