Espanjalainen perunamunakas resepti

Espanjalainen perunamunakas
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen munakas espanjalaisittain. Perinteisesti perunamunakas (Tortilla de patatas) kuuluu espanjalaiseen tapaspöytään. Tapakset ovat pieniä suupaloja. Sipulisilpun ja perunaraasteen kuullottaminen tuo munakkaaseen täyteläistä makua.

Ainesosat

4 (200 g) perunaa
1 sipuli
3 kananmunaa
2 rkl vettä
0,25 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), sipuli, kananmuna, vesi, ruokasuola, valkopippuri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Kuori, pese ja raasta perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä muutama minuutti.

2. Sekoita munat, vesi, suola ja pippuri kulhossa. Kumoa seos pannulle.

3. Paista kannen alla miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt.

4. Liu'uta munakas pannulta lautaselle. Lauta lautasen päälle toinen lautanen ja käännä munakas lautasten välissä ympäri. Lisää pannulle hieman öljyä ja liu'uta munakas pannulle. Paista kannen alla 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

5. Puolita valmis munakas. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Reseptiin liittyviä tuotteita