Falafel-kikhernepyörykät resepti

Falafel-kikhernepyörykät
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mausteiset pyörykät valmistetaan kikherneistä. Kokeile myös muita esikeitettyjä papuja tai herneitä. Voit lisätä taikinaan kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Ohjeesta tulee noin 40 pientä kikhernepyörykkää.

Ainesosat

300 g esikeitettyjä kikherneitä
2 sipulia
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 tl korianteria
0,5 rkl sitruunamehua
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, juustokumina, ruokasuola, korianteri, sitruuna, kikherne, vesi, merisuola, gluteeniton kaura, mustapippuri, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valuta kikherneet. Soseuta sauvasekoittimella.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kevyesti pannulla.

3. Sekoita pyöryköiden ainekset kulhossa.

4. Pyörittele taikinasta pyöryköitä. Paista pannulla öljyssä 5-10 minuuttia. Kääntele pyöryköitä paistolastalla kypsentämisen aikana.