
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helppo arkiruoka syntyy suikaloiduista kasviksista ja valmiista falafelpyöryköistä. Falafelpyöryköiden pääraaka-aine ovat kikherneet. Tarkista käyttämiesi pyöryköiden sopivuus ruokavalioon. Tässä reseptissä on käytetty vehnättömiä, maidottomia ja munattomia valmispyöryköitä. Ruoka valmistuu vieläkin nopeammin, jos käytät valmiita pakastewokkivihanneksia. Jos soija ei sovi ruokavalioon, jätä soijakastike pois ja mausta kasviksia 0,25 tl suolaa.
Ainesosat
1 litra | kasviksia |
(esim. porkkanaa, palsternakkaa, varsiselleriä, kaalia) | |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 rkl | vehnätöntä soijakastiketta |
1 rkl | punaviinietikkaa |
200 g | falafelpyöryköitä |
Valmistusohje
1. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset. Suikaloi tikuiksi tai pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset. Paista kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-5 minuuttia.
3. Mausta soijakastikkeella ja viinietikalla.
4. Siirrä kasvikset tarjoilulautaselle tai paistinpannun laidoille. Paista falafelpöyrykät lämpimiksi. Tarjoile heti.