Falafelwokki resepti

Falafelwokki
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo arkiruoka syntyy suikaloiduista kasviksista ja valmiista falafelpyöryköistä. Falafelpyöryköiden pääraaka-aine ovat kikherneet. Tarkista käyttämiesi pyöryköiden sopivuus ruokavalioon. Tässä reseptissä on käytetty vehnättömiä, maidottomia ja munattomia valmispyöryköitä. Ruoka valmistuu vieläkin nopeammin, jos käytät valmiita pakastewokkivihanneksia. Jos soija ei sovi ruokavalioon, jätä soijakastike pois ja mausta kasviksia 0,25 tl suolaa.

Ainesosat

1 litra kasviksia
  (esim. porkkanaa, palsternakkaa, varsiselleriä, kaalia)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl vehnätöntä soijakastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
200 g falafelpyöryköitä
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, palsternakka, selleri, valkokaali/keräkaali, rypsiöljy, vesi, soijapapu, ruokasuola, etikka, viinirypäle/rusina, E223, kikherne, rapsiöljy, persilja, peruna (juures), valkosipuli, sipuli, chili, juustokumina, E500/ruokasooda (leivinjauhe), korianteri, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset. Suikaloi tikuiksi tai pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset. Paista kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-5 minuuttia.

3. Mausta soijakastikkeella ja viinietikalla.

4. Siirrä kasvikset tarjoilulautaselle tai paistinpannun laidoille. Paista falafelpöyrykät lämpimiksi. Tarjoile heti.