Feta-kasvispiirakka resepti

Feta-kasvispiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukas piirakka fetasta, parsakaalista ja oliiveista. Saat piirakasta helposti maidottoman vaihtamalla maidon soija-, kaura-, tai riisijuomaan sekä vaihtamalla salaattijuuston ja tuorejuuston sopiviin maidottomiin valmisteisiin.

Ainesosat

Pohja:  
1 dl perunahiutaleita
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia
1 dl vettä
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
200 g parsakaalia (pakaste)
200 g laktoositonta salaattijuustoa
1 dl mustia oliiveja
3 dl laktoositonta maitoa
120 g laktoositonta tuorejuustoa
0,5 tl suolaa
2 tl yrttiseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, parsakaali, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, oliivi (hedelmä), ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita pohjan kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Levitä pohjan päälle parsakaali, salaattijuustokuutiot ja oliiviviipaleet.

4. Kuumenna neste ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.