
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Feta ja oliivit tuovat leipään suolaisuutta. Tarjoile esimerkiksi juhlien pikkusuolaisena tai nauti iltapalaksi.
Ohje: Raisio
Ainesosat
4 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 pussi | kuivahiivaa |
4 dl | vettä |
2 rkl | siirappia |
1,5 tl | suolaa |
4 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
45 g | maidotonta margariinia |
1 dl | kivettömiä oliiveja |
60 g | laktoosittomia salaattijuustokuutioita |
Voiteluun: | |
45 g | maidotonta margariinia |
2 tl | rosmariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, oliivi (hedelmä), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, rosmariini, gluteeniton kaura, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Sekoita kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää hiutale-hiivaseos, siirappi ja suola.
2. Lisää jauhoseos ja pehmeä rasva. Vatkaa taikina tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.
3. Jaa taikina isolla lusikalla kahdeksitoista keoksi (halkaisija n. 8 cm) leivinpaperin päälle pellille.
4. Painele leipiin oliivinpuolikkaita ja salaattijuustokuutioita.
5. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
7. Sulata rasva. Sekoita joukkoon rosmariini. Voitele lämpimät leivät seoksella.