Feta-oliivileivät resepti

Feta-oliivileivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Salaattijuustokuutiot ja oliivit tuovat leipään hyvää makua ja hauskaa ulkonäköä. Saat leivistä maidottomia vaihtamalla salaattijuustokuutiot maidottomiin juustokuutiovalmisteisiin. Tarjoile leipiä esimerkiksi juhlien pikkusuolaisena tai nauti iltapalaksi.

Ainesosat

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
4 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
4 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
45 g maidotonta margariinia
12 kivetöntä oliivia
n. 1 dl laktoosittomia salaattijuustokuutioita
Voiteluun:  
45 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, oliivi (hedelmä), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, gluteeniton kaura, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja kuivahiiva.

2. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiutale-hiivaseokseen. Lisää siirappi ja suola.

3. Lisää jauhoseos ja pehmeä rasva. Vatkaa taikina tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.

4. Jaa taikina isolla lusikalla kahdeksitoista keoksi (halkaisija n. 8 cm) leivinpaperin päälle pellille.

5. Halkaise oliivit. Painele leipiin oliivinpuolikkaita ja salaattijuustokuutioita.

6. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

8. Voitele lämpimät leivät sulatetulla rasvalla.