Feta-oliivileivät resepti

Feta-oliivileivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Feta ja oliivit tuovat leipään suolaisuutta. Tarjoile esimerkiksi juhlien pikkusuolaisena tai nauti iltapalaksi.

Ohje: Raisio

Ainesosat

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
4 dl vettä
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
4 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
45 g maidotonta margariinia
1 dl kivettömiä oliiveja
60 g laktoosittomia salaattijuustokuutioita
Voiteluun:  
45 g maidotonta margariinia
2 tl rosmariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, oliivi (hedelmä), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, rosmariini, gluteeniton kaura, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää hiutale-hiivaseos, siirappi ja suola.

2. Lisää jauhoseos ja pehmeä rasva. Vatkaa taikina tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.

3. Jaa taikina isolla lusikalla kahdeksitoista keoksi (halkaisija n. 8 cm) leivinpaperin päälle pellille.

4. Painele leipiin oliivinpuolikkaita ja salaattijuustokuutioita.

5. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

7. Sulata rasva. Sekoita joukkoon rosmariini. Voitele lämpimät leivät seoksella.