Gremolata kanaa resepti

Gremolata kanaa
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gremolata on mausteseos, joka koostuu persiljasta, sitruunasta ja valkosipulista. Se sopii mainiosti kanan kaveriksi. Kokeile gremolataa myös uunilohen kuorrutteena.

Ainesosat

Gremolata:  
1 dl persiljasilppua
1 sitruunan kuoriraaste
3 valkosipulinkynttä
Lisäksi:  
400 g gluteenitonta pastaa (esim. makaroni)
500 g broilerisuikaleita
1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl vettä
1 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: persilja, sitruuna, valkosipuli, kana, vesi, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), riisitärkkelys, soijajauho, E460, omena, E471, riisijauho, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, E341, ruokasuola, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Valmista gremolata. Huuhtele ja silppua persilja. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita ainekset yhteen.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Paista kanasuikaleet kullankeltaisiksi öljyssä. Lisää jauhoseos kypsien kanasuikaleiden joukkoon. Sekoita pannulle vielä vesi ja "kerma".

4. Kuumenna kastike ja sekoita tasaiseksi. Ripottele gremolata kastikkeen pinnalle. Tarjoa heti.