Halloum-salaatti resepti

Halloum-salaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kesäinen ja raikas salaatti maistuu kevyenä lounaana tai juhlapöydän salaattina. Suolainen halloumi ja makeat mansikat sopivat hyvin yhteen. Rouhittu pellava tuo salaattiin paahteista makua.

Ohje on muokattu Linseed Oy:n reseptistä.

Ainesosat

200 g jäävuorisalaattia
200 g tuoretta kurkkua
200 g tummia viinirypäleitä
100 g tuoreita mansikoita
200 g laktoositonta halloumijuustoa
2 rkl rouhittua pellavaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: lehdellinen salaatti, kurkku, viinirypäle/rusina, mansikka, maitoproteiini, tavallinen-laktoosia tuotteessa 1g tai enemmän /100g, oliiviöljy, pellavansiemen, tyrni, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhdo salaatti ja revi laakealle lautaselle. Pese kurkku ja leikkaa kuutioiksi.

2. Pese ja halkaise viinirypäleet. Lohko mansikat.

3. Viipaloi halloumijuusto. Paista viipaleisiin vaaleanruskea paistopinta kuivalla pannulla.

4. Levitä salaatin päälle kurkut, viinirypäleet ja mansikat. Lisää halloumi. Viimeistele rouhitulla pellavalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.