
Salaatit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kesäinen ja raikas salaatti maistuu kevyenä lounaana tai juhlapöydän salaattina. Suolainen halloumi ja makeat mansikat sopivat hyvin yhteen. Rouhittu pellava tuo salaattiin paahteista makua.
Ainesosat
200 g | jäävuori- tai jääsalaattia |
200 g | tuoretta kurkkua |
200 g | tummia viinirypäleitä |
100 g | tuoreita mansikoita |
200 g | laktoositonta halloumijuustoa |
2 rkl | (maustettua) pellavarouhetta |
2 rkl | oliiviöljyä |
ripaus | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
lehdellinen salaatti, kurkku, viinirypäle/rusina, mansikka, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, oliiviöljy, pellavansiemen, tyrni, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Huuhdo salaatti ja revi laakealle lautaselle. Pese kurkku ja leikkaa kuutioiksi.
2. Pese ja halkaise viinirypäleet. Lohko mansikat. Jätä halutessasi osa mansikoista sivuun salaatin koristeeksi.
3. Viipaloi halloumijuusto. Paista viipaleisiin vaaleanruskea paistopinta kuivalla pannulla.
4. Levitä salaatin päälle kurkut, viinirypäleet ja mansikat. Lisää halloumi. Viimeistele pellavarouheella, öljyllä ja pippurilla.