Halloumijuustosalaatti resepti

Halloumijuustosalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen salaatti pitopöytään ja illanistujaisiin. Kokeile myös lounassalaattina.

Ainesosat

200 g laktoositonta halloumijuustoa
1 ruukku frisee- tai jäävuorisalaattia
1 punasipuli
3 tomaattia
0,5 kurkku
150 g hunajamelonia
1 ruukku tuoretta oreganoa
0,5 dl oliiveja
1 tl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
Kastike:  
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
1 rkl balsamicoa (tarkista ainesosat)
0,5 rkl hunajaa
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, lehdellinen salaatti, sipuli, tomaatti, kurkku, hunajameloni, oregano, oliivi (hedelmä), oliiviöljy, vesi, etikka, mustapippuri, hunaja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Liota halloumijuustoa vedessä puoli tuntia, jotta enin suola liukenee pois.

2. Pese salaatti ja nosta kuivumaan talouspaperin tai puhtaan pyyhkeen päälle.

3. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuutioi tomaatit, kurkku ja meloni. Revi salaatti laakealle vadille. Silppua päälle tuoretta oreganoa.

4. Levitä kuutioidut tomaatit, kurkku ja meloni salaatin päälle. Ripottele oliivit ja sipuliviipaleet päällimmäiseksi.

5. Nosta juusto vedestä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Viipaloi juusto, sivele viipaleet öljyllä ja grillaa molemmin puolin tai paista paistinpannulla. Nosta viipaleet salaattipedille ja jauha päälle mustapippuria.

6. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi kastiketta salaatin päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla oreganon oksilla.