Hanna-tädin appelsiinikakut resepti

Hanna-tädin appelsiinikakut
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hanna-tädin kakut eli pikkuleivät maustettuina appelsiinimehulla. Kokeile ruokavaliosi rajoissa myös muita mehuja.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,25 dl appelsiinimehua
1,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,25 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, appelsiini, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti.

2. Lisää neste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Pyörittele taikinasta pieni pallo ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina hieman matalammaksi. Paista koepikkuleipä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jos keksistä tulee liian kova, lisää taikinaan hiukan nestettä.

4. Pyörittele ja paista loputkin pikkuleivät 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.