Hanna-tädin kakut resepti

Hanna-tädin kakut
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perinteiset Hanna-tädin kakut onnistuvat myös ilman vehnää, maitoa tai munaa. Voit laittaa taikinaan veden sijasta myös ruokavalioon sopivaa mehua tai kasvijuomaa. Tarjoa pikkuleipiä kahvipöydässä tai pakkaa rasiassa mukaan eväsretkelle.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,25 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti.

2. Lisää neste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Pyörittele taikinasta pieni pallo ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina hieman matalammaksi. Paista koepikkuleipä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jos keksistä tulee liian kova, lisää taikinaan hiukan nestettä.

4. Pyörittele ja paista loputkin pikkuleivät 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.