Hasselbackan perunat resepti

Hasselbackan perunat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Uutta ilmettä tuttuun ruokaan saa, kun sen tekee vähän eri muodossa. Nämä uuniperunat sopivat tähtenä myös juhlapöytään.

Versioi ruokavalion ja mieltymysten mukaan. Käytä valmiiksi maustettua ruokaöljyä tai ripottele pinnalle mieluisia mausteita. Koristele ennen tarjoilua tuoreyrteillä. Tätä reseptiä voi käyttää myös muihin juureksiin ja uunivuoan pohjan voi täyttää eri juureksilla.

Ainesosat

8 perunaa (mielellään jauhoinen lajike)
0,75 dl rypsiöljyä
2 rkl perunakorppujauhoa
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, rypsiöljy, E471, E450, E300, E330, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Pese perunat huolellisesti (tai halutessasi voit myös kuoria ne).

2. Leikkaa perunoihin vieri viereen viiltoja, jotka ulottuvat yli perunan puolivälin, mutta eivät kuitenkaan pohjaan asti. Voit tehdä tämän esimerkiksi asettamalla perunan puukauhaan, jolloin veitsi ei pääse perunan pohjaan asti.

3. Asettele perunat uunivuokaan viiltopuoli ylöspäin. Voitele perunat ruokaöljyllä.

4. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa perunoiden koosta riippuen n. 30-50 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Voitele perunat muutaman kerran paistamisen aikana ja ripottele päälle samalla perunakorppujauhoja ja suolaa.