Hedelmä vuokaleipä resepti

Hedelmä vuokaleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Gluteeniton vuokaleipä, joka saa makua kuivatuista hedelmistä.

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

5 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl psylliumia
0,5 tl suolaa
0,5 tl ksantaania
1 rkl leivinjauhetta
2 rkl perunakuitujauhetta
0,5 dl hirssijauhoja
1 dl täysjyväamaranttijauhoja
3 dl maissijauhoja
0,5 dl rusinoita
0,5 dl kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
45 g maidotonta margariinia
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, siirappi, ruokasuola, ksantaanikumi, amarantti/revonhäntä, viinirypäle/rusina, aprikoosi, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, peruna (juures), hirssi, maissijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen sokeri ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Yhdistä kuivat aineet ja hedelmät keskenään. Sekoita seos taikinaan. Lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin.

3. Vatkaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

4. Voitele pyöreä ja syvä piirakkavuoka. Kumoa taikina vuokaan.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.