Hedelmäinen kvinoasalaatti resepti

Hedelmäinen kvinoasalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kokeile oman ruokavaliosi rajoissa uusia erilaisia salaattiyhdistelmiä. Myös tuoreita ja kuivattuja hedelmiä voi laittaa salaatteihin. Tässä reseptissä on taateleita, mutta voit käyttää myös esimerkiksi rusinoita, viikunoita tai aprikooseja.

Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 6 lisukesalaattia lautaselle.

Ainesosat

1 dl (n. 90 g) kvinoaa
2 porkkanaa
100 g kurkkua
100 g viinirypäleitä
180 g salaattisekoitusta (tai lehdellisiä salaatteja)
20 g kivettömiä kuivattuja taateleita
200 g klementiiniä
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, kurkku, viinirypäle/rusina, lehdellinen salaatti, taateli, mandariini/klementiini/satsuma, kvinoa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Huuhtele kvinoa ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhtele porkkana, kurkku, viinirypäleet ja salaattisekoitus (tai lehdelliset salaatit).

3. Kuori ja raasta porkkana, kuutioi kurkku, puolita viinirypäleet ja leikkaa taatelit pitkittäin puoliksi ja vielä puolikkaat puoliksi. Jos käytät isoja lehdellisiä salaatteja, revi ne sopiviksi paloiksi.

4. Kuori klementiinit, irrota ja puolita lohkot.

5. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa.

Reseptiin liittyviä tuotteita