Hedelmäinen punakaalisalaatti resepti

Hedelmäinen punakaalisalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Punakaalia, hedelmiä ja mausteita yhdistelemällä syntyy herkullinen salaatti, joka maistuu myös joulupöydässä.

Annosmääräarvio: 5 lounassalaattia tai 8 lisukesalaattia lautaselle.

Ainesosat

400 g punakaalia
3-4 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 punasipulia
3 päärynää
150 g kurkkua
100 g viinirypäleitä
3 dl (n. 60 g) kivettömiä kuivattuja taateleita
Linkitetyt ruoka-aineet: punakaali, sitruuna, ruokasuola, ruokosokeri, sipuli, päärynä, kurkku, viinirypäle/rusina, taateli, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Nosta punakaalisuikaleet sopivan kokoiseen astiaan ja mittaa joukkoon öljyä, sitruunamehua, pippuria, suolaa ja sokeria. Sekoita ja anna seistä sen aikaa, kun käsittelet muut ainekset.

2. Kuori ja leikkaa punasipulista ohuita suikaleita.

3. Huuhtele päärynät, kurkku ja viinirypäleet. Valuta hyvin. Kuori ja kuutioi päärynät. Kuutioi kurkku. Viinirypäleet voit halutessaan puolittaa tai jättää kokonaisiksi. Leikkaa taatelit neljään osaan.

4. Kun punakaalin rakenne on pehmennyt, sekoita ainekset keskenään.