Hedelmämyslipatukat resepti

Hedelmämyslipatukat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hedelmämyslipatukat ovat näppäriä välipaloja vaikka mukaan otettavaksi. Huomioi, että kuivattuja hedelmiä pitää liottaa yön yli. Pakkaa valmiit myslipatukat ilmatiiviiseen pakkaukseen päällekkäin ja laita väliin leivinpaperia. Patukat säilyvät noin 4 viikkoa.

Ainesosat

100 g kuivattuja aprikooseja
50 g kuivattuja kivettömiä taateleita
50 g raakaruokosokeria
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa
2 dl vettä
30 g mantelilastuja
30 g pinjansiemeniä
30 g auringonkukansiemeniä
30 g kurpitsansiemeniä
30 g seesaminsiemeniä
80 g maidotonta margariinia
250 g gluteenitonta hedelmämysliä
Linkitetyt ruoka-aineet: aprikoosi, taateli, ruokosokeri, kaneli, ruokasuola, vesi, manteli, pinja/pinjansiemen, auringonkukka/siemenet, kurpitsansiemen, seesami, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissi (vihannes), E322/auringonkukkalesitiini, viinirypäle/rusina, auringonkukkaöljy, riisijauho, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
30
kpl

1. Valmistele edellisenä päivänä: Pilko aprikoosit ja taatelit. Sekoita sokeri, kaneli ja suola veteen. Lisää joukkoon hedelmät ja sekoita. Peitä astia ja anna liota yön yli.

2. Soseuta seos, mutta jätä hieman karkeaksi.

3. Paahda mantelit ja siemenet kevyesti pannulla ilman rasvaa. Poista levyltä, lisää rasva ja anna sulaa. Lisää hedelmäsose ja mysli. Sekoita hyvin.

4. Laita uunipellille (n. 30 x 35 cm) leivinpaperi. Kaada seos leivinpaperille ja tasoita.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes pinta saa ruskeaa väriä. Anna jäähtyä pellillä rauhassa.

6. Kumoa paistos ja leikkaa n. 3 x 10 cm paloiksi.